Radiobølgebehandling av den bløte gane (radiofrekvent somnoplastikk) er et raskt, og meget skånsomt og trygt inngrep som utføres i lokalbedøvelse tilnærmet uten ubehag for pasienten. Man oppnår både en volumreduksjon og avstivning av den bløte gane som reduserer snorkingen hos ca 80% i erfarne hender. Etter radiobølgebehandlingen kan man ha en mild sårhet i halsen i noen dager, noe som evt. greit behandles med milde smertestillende som paracet eller Ibux. Man kan gå på jobb allerede dagen etter. Inngrepet kan gjentas, evt. kombineres med andre behandlingsalternativer dersom det er behov for dette.

Radiobølgebehandling av tungebasis kan være aktuelt dersom denne er voluminøs og man ikke har kommet til målet med bittskinne. Det må påregnes flere behandlinger.

Radiobølgebehandling av bløtvev i nesen som gir nesetetthet (nesemuslingene), radiofrekvent conchoplastikk, er en meget rask, enkel, trygg og smertefri behandling som hos den rette pasient kan ha veldig god effekt både på luftpassasjen i nesen og snorking. Inngrepet foregår i undersøkelsesstolen på kontoret i lokalbedøvelse og er tilnærmet helt smertefritt. I etterkant kan man føle seg litt forkjølet i noen dager, og man kan oppleve økt grad av sekresjon, evt. skorpetendens i nesen i noen dager/uker hvorfor man bør bruke saltvann i denne perioden for å holde nesen åpen og fin. Behandlingen kan gjentas ved behov.