– Snorkeskinne/bittskinne/ søvnapneskinne

Kjært barn har mange navn heter det. Denne typen skinne har fått flere navn på folkemunn. Hva som er korrekt er ikke bestemt ennå. Noen kaller det snorkeskinne, noen bittskinne ( eller biteskinne ) eller søvnapneskinne. Mye bestemmes utifra hva som er årsaken til hvorfor man får akuratt dette hjelpemiddelet. Det som er felles med skinnene, er at de hjelper ALLE med snorking, tanngnissling og søvnapne samt en mye bedre nattesøvn.

De fleste som lider av enten snorking eller søvnapne, kan kjenne seg trette på dagtid. Det er fordi kroppen ikke får nok oksygen på natten pga underkjeven faller tilbake på natten og tetter til luftgjennomstrømmningen. Kroppen og cellene trenger oksygen på natten til restituering. Får cellene ikke hentet seg inn, klarer ikke kroppen yte optimalt. Noen har så store probelmer at de ikke klarer å holde seg våkne gjennom møter etc på jobben ( selv når det er noe spennende på agendaen ).

De viktigste kjennetegnene på snorking/ søvnapne eller at man biter tenner på natten er:

  • Må ofte på do om natten
  • Våkner trette med eller uten hodepine
  • Trette nesten hele dagen
  • Ømme kjeveledd og eller ømme kjevemuskler.

Vi benytter snorkeskinner/ søvnapneskinner som er klinisk dokumentert og utprøvd med godt resultat mot snorking, og til og med ved lettere og moderate grader av obstruktiv søvnapné (pustestoppsyke). Dette er en helt ufarlig og smertefri behandling som motvirker tendensen mange har til at tungen faller bakover i svelget under søvn, med det resultat at luftpassasjen blir friere og snorkingen reduseres. Tilpassingen av skinnen er uten ubehag for pasienten, og utføres av spesialisttannlege/oralkirurg etter undersøkelse og vurdering av øre-nese-halslege. I starten etter at skinnen er tilpasset må man regne med en tilvenningsfase, hvor man til å begynne med kanskje spytter ut skinnen ila natten, får noe økt spyttproduksjon eller mild ømhet i kjeveleddene. Dette er som regel helt ubetydelige og forbigående plager.

Relatert artikkel i aftenposten:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/En-av-seks-over-30-ar-opplever-p…

Eller på NRK.no

http://www.nrk.no/livsstil/tisser-du-om-natten_-1.7020703

http://www.nrk.no/vestfold/hadde-44-pustestans-i-timen-1.11257896