Hvofor får barn regulering?

Noen barn er født med dårlig plass for de permanente ( voksen tenner ) tennene. Det leder til at kroppen kompenserer dette og skaper en naturlig uorden i tannrekken for å få plass. På samme måte som om man skal ta et gruppefoto av en lang rekke mennesker. Om alle står skulder mot skulder blir rekken lang, men om alle sammen vrir på seg, så kommer man tettere sammen og alle får plass på bildet.

Andre barne er det feil i veksten i selve kjeven. Da kan bittfeilene/ bittavikene bli større. En del av disse er i behov av kirurgisk korrigering av enten overkjeven, underkjeven eller begge kjever ( feks de som har veldig under- eller overbitt ). I de tilfeller blir behandlingen en 2 delt behandling bestående av tannregulering, så kirurgi. Vi klarer å få korrigert de aller fleste bittfeil.

Økonomi og Helfo:

Om du har ett bittfeil som innebærer behov av tannregulering, kan du få deler av behandlingen refundert av Helfo. Våre spesialister har direkteoppgjør med Helfo, så det eneste du betaler her er din egenandel. Størrelsen på egenandelen kommer an på behandlingsbehovet. Er det større bittfeil, bli behandlingen lengre og kan koste mere. Men er bittfeilen av større karakter, så dekker også Helfo mere av behandlingen. Så for å avdekke behovet og kostnad, behøver reguleringstannlegen en time med deg som pasient først for å gjøre en analyse. Hos Bærum oralkirurgi & spesialistklinikk får du alltid kostnadsforslaget presentert før vi starter en behandling.

Praktisk informasjon:

Tanneregulering er ofte en lengre prosess og som krever en del besøk hos tannlegen. Det fordi tannregulering betyr at vi skal flytte tenner så de står rett i munnen og passer med tennene rundt. Flytter man tennene for fort, kan de bli skadet. De mange besøkene består av stramming av reguleringstråden og evt bytte av komponenter.